VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 5. 2024

Ameriški black metalci Blackbraid, ki so lansko leto izdali drugi studijski album Blackbraid II in so trenutno v pripravi materiala za novo ploščo, sporočajo, da se oktobra odpravljajo na turnejo po Evropi. Na turneji z naslovom On Wings Of Sacred Death jih bodo spremljali Lamp Of Murmuur in Dödsrit. Nam najbliže se bodo zasedbe ustavile 16. oktobra na Dunaju.

10. 5. 2024

Švedska heavy metal zasedba Portrait sporoča, da bo 21. junija pri Metal Blade Records izdala nov album The Host. To bo bandov prvi album z novim kitaristom Karlom Gustafssonom. Kako bo zvenel nov album, pa lahko preverite v videu za single The Blood Covenant.

10. 5. 2024

Na festivalu Metaljot Raspaljot 2024 bo 5. julija v Laškem nastopila ljubljanska atmosferična black metal zasedba Dekadent, ki bo konec meseca izdala svoj sedmi studijski dolgometražec Dionyst.

Kot osma potrditev si bodo Dekadent oder delili s Slugpit, Bombarder, Rotting Christ, Skytower, 1914, Kaoz in Pestilence.

V predprodaji so še na voljo ugodnejše vstopnice po 32 EUR (omejene na 200 vstopnic), nato pa bodo vstopnice v redni prodaji znašale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

9. 5. 2024

Italijanski black metalci Frostmoon Eclipse bodo znova izdali prvenec Gathering The Dark iz leta 2001. Komadi so seveda »olepšani« z novim masteringom in tukaj lahko prisluhnete prvemu izmed njih, Worms of Mankind.

Avtorica: Tina Urek
9. 5. 2024

Melodični heavy metalci Axxis sporočajo, da bodo julija izdali nov album Coming Home. Ta bo hkrati tudi zadnji album, ki tako zaključuje 35 let trajajočo kariero. Poleg novega albuma se bo band jeseni odpravil tudi na zadnjo turnejo. Zaenkrat so potrjeni le datumi v Nemčiji in nekateri tuji festivali.

9. 5. 2024

Folk metal band Feuerschwanz iz Nemčije predstavlja najnovejši video za skladbo Wardwarf z zadnjega albuma Warriors. Album je izšel 3. maja pri Napalm Records in je v dveh pogledih nekaj posebnega. Gre za album, ki je izšel ob 20. obletnici delovanja banda in je tudi prvi album zasedbe v angleškem jeziku. Tako je band pri snemanju albuma k sodelovanju povabil tudi nekatere druge glasbenike, pri dotični glasbi pa je gostujoče vokale prispeval Francesco Cavalieri (Wind Rose).

8. 5. 2024

Nemška black metal zasedba Chaos Invocation je podpisala z založbo AOP Records. Band je trenutno v fazi zaključevanja novega albuma, nad katerim bdi V. Santura v Woodshed Studio. Več informacij sledi kmalu.

3. 5. 2024

Sedma potrditev za Metaljot Raspaljot 2024 je nova ljubljanska disonantna grindcore, black, death, punk in d-beat zasedba Slugpit, v kateri so združili moči nekdanji člani Teleport in Natt. Sredi maja bodo izdali debitantski EP Mentally Unengaged.

Festival Metaljot Raspaljot bo potekal 5. julija na občinskem dvorišču v Laškem, kjer bodo poleg Slugpit nastopili še Bombarder, Rotting Christ, Skytower, 1914, Kaoz in Pestilence.

V predprodaji je po ugodnjši ceni 32 EUR na voljo 200 vstopnic, po razprodaji teh pa bodo vstopnice v redni prodaji stale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

29. 4. 2024

Predstavljamo novo melodični death metal skupino Cainites, ki jo sestavljajo člani zasedb Deathless Legacy in Motus Tenebrae. Zasedba bo 21. junija pri Scarlet Records izdala album Revenant, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Insomnium, Paradise Lost, My Dying Bride, Tribulation, Septic Flesh in The Vision Bleak. Kot prvo pokušino njihove glasbe lahko spodaj preverite videospot za pesem Darkness Awaits.

29. 4. 2024

Ameriški melodično-progresivni thrasherji Announce the Apocalypse so podpisali za založbo Sliptrick Records, ki bo pomagala pri promociji njihovega aktualnega albuma Experience Machine.

25. 4. 2024

Ameriška tehnična death metal/deathcore zasedba Cognitive je z videospotom za pesem A Pact Unholy napovedala peti album Abhorrence. Ta bo izšel 17. maja pri Metal Blade Records in bo prinesel deset komadov:

Abhorrence
Insidious
A Pact Unholy
Ivory Tower
As the Light Fades
Savor the Suffering
Containment Breach
Rorschach
Lunar Psychopathy
Cold Dead Hands

24. 4. 2024

Black metal dvojec Iskald iz Norveške je trenutno v fazi predprodukcije materiala za novo ploščo, ki bo nasledila album Innhøstinga, ki je izšel 2018. Več informacij sledi kmalu.

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2024

Italijanski heavy/speed metalci Tytus so danes s pomočjo Kornalcielo Records znova izdali prvenec Rises iz leta 2016. Remasterizirano različico albuma lahko preverite tukaj.

In ne pozabite: band kmalu začne svežo evropsko turnejo.

18. 4. 2024

Ameriški tehnični death metal band Vale Of Pnath, v katerem delujejo člani Abigail Williams, predstavlja komad Soul Offering, za katerega je posnel spodnji videospot. Omenjeni komad je že drugi single s tretjega albuma Between The Worlds Of Life And Death, ki bo 24. maja izšel pri Willowtip Records in obsega te naslove:

The Forgotten Path (Intro)
Silent Prayer
Soul Offering
Shadow
Uncertain Tomorrow
Beneath Ashen Skies
No Return, No Regret
Echoes of the Past (Interlude)
Burning Light

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna